Heupklachten

Met heupklachten worden klachten bedoeld die voortkomen uit het heupgewricht. 

Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, bij het schaambeen, laag in de rug of in de bil komen vaak uit het bekken en niet uit het heupgewricht.

Heupklachten en chiropractie

Een chiropractor kan u helpen uit te zoeken waar uw klachten vandaan komen. Pijn in het heupgewricht kan verschillende oorzaken hebben.

Oorzaken heupklachten

De meest voorkomende is artrose/slijtage van de heup, wat pijn en stijfheid kan veroorzaken. Ook andere structurerele veranderingen in het heupgewricht, zoals bijvoorbeeld het impingement syndroom, kunnen klachten veroorzaken. Tevens kunnen sommige klachten die hun oorsprong lijken te hebben in het heupgewricht, daadwerkelijk uit de onderrug of het bekken komen.

Kan een chiropactor dit behandelen?

De chiropractor kan artrose en structurele veranderingen in het heupgewricht niet wegnemen. Dat betekent echter niet dat het altijd pijnklachten hoeft te geven. De chiropractor kan helpen om de pijnklachten te verminderen en de functie te verbeteren. Bovendien kan de chiropractor helpen om de andere gewrichten in het bewegingsketen (bijvoorbeeld bekken, knie, voet en enkel) zo goed mogelijk te laten functioneren om op die manier de heupklachten te verminderen.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Scroll naar boven