Artrose

Artrose, in de volksmond ook wel slijtage genoemd, is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat.

Het is onderdeel van een normaal verouderingsproces en treedt dan ook bij iedereen in meer of mindere mate op. Misschien denkt u, net zoals veel andere mensen die de diagnose krijgen, dat er niets meer aan te doen is. Gelukkig is dit maar ten dele waar. 

Artrose en chiropractie

Al kan het slijtageproces niet worden omgekeerd, chiropractische behandeling kan vaak pijn en stijfheid verminderen. Bovendien is de link tussen artrose en pijn niet erg sterk; iemand met een beetje artrose kan veel pijn hebben en iemand met heel veel artrose hoeft er geen last van te hebben. Dat betekent dat artrose niet persé pijn hoeft te veroorzaken en dat andere factoren ook een rol spelen zoals het functioneren van spieren en andere gewrichten.

Klachten ten gevolge van artrose

Artrose vindt vaak plaats in de rug, de knie of de heup. Het meest voorkomende symptoom is stijfheid, met name in de ochtend. Vaak gaat deze stijfheid gepaard met pijn en kunt u hierdoor moeilijker bewegen.

Kan een chiropactor dit behandelen?

De chiropractor kan artrose niet wegnemen. De behandeling is erop gericht om de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten zo goed als mogelijk te herstellen. Op die manier kunnen stijfheid en pijn afnemen en mobiliteit en functioneren verbeteren.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Scroll naar boven